13. dubna 2017

Bezlepková krupicová kaše

Všichni ji známe z dětství, ale ne všichni ji máme v oblibě. Přesto si myslim, že tuhle celozrnnou čirokovou krupicovou kaši si oblíbíte raz dva. Na své si přijdou vegani i bezlepkáři (Čirok je přirozeně bezlepková obilovina a pochází původně z Afriky). Je vhodná v kteroukoli denní dobu, potěší, zahřeje a je hotová během pár minut.


POTŘEBUJEME: 5 vrchovatých lžic čirokové krupice
                              500 ml mandlového mléka
                              špetka soli
                              1 lžíce melasového třtinového cukru
                              banán
                              hrst mraženého ovoce
                              skořice

1.Mandlové mléko přiveďte do varu se špetkou soli.
2.Přidejte krupici a cukr a za stálého míchání nechte vařit 3 minuty, pokuď bude kaše moc hustá            zřeďte ješte s mandlovým mlékem. Právě díky melasovému cukru získá kaše skvělou násládlou až      karamelovou chuť
3. Pak už jen stačí kaši ozdobit skořicí a ovocem.
4. tip: nevegani můžou přidat navrch oříšek másla, na chuťi kaši skvěle dodá i opražený kokos

 s láskou Dominika 

2 komentáře:

  1. Skvelý článok, opäť, ako vždy. :))
    Veľmi rada si prečítam každý tvoj nový príspevok, čím ďalej tým zaujímavejšie články.:)

    Môj BLOG-KLIK❤

    OdpovědětVymazat