9. dubna 2017

Batátovo-mrkvová kaše

Přestože nejsem ani vegan či vegetarián, miluju si jednou za čas připravit něco úplně veganského a obohatit tím svou stravu a zpestřit svůj den :)





POTŘEBUJEME: 1 batát
                              3 mrkve
                              1 cibule
                              1 jarní cibulka (bíla část)
                              trochu slunečnicového oleje
                              sůl, pepř, vegeta bez soli
                              30 ml ovesného mléka
                              slunečnicová semníka

1. Batát a mrkve ostrouhejte, umyjte a nakrájejte na kostky
2. Na jemno nakrájené cibulky osmažte na oleji a poté přidejte batát s mrkví a zalijte vodou
3. Vařte min. 15 min dokud nebude zelenina měkká a poté dle chutí okořeňte
4. Týčovým mixérem rozmixujte a pro hladší konzistenci přidejte ovsené mléko
5. Nakonec kaši můžete ozdobit na sucho opraženými slunečnicovými semínky

s láskou Dominika 














                                                                                                                                                       





2 komentáře:

  1. Zrovna mám všechny potřebné ingredience, tak ráda vyzkouším! :) Nikdy mě vkastně batáty v kombinací s mrkví ani nenapadly a přitom tvoží důležitou část mého jídelníčku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju za komentář! Určitě vyzkoušejte, v téhle kaši je to naprosto skvělá kombinace :)

    OdpovědětVymazat