26. března 2017

Zdravý perník

Jednoduchý, zdravý, ale hlavně vždycky nasytí! Miluju ho....



POTŘEBUJEME:   500 g špaldové celozrnné mouky
                                1 hrnek třtinového cukru
                                1/2 kypřícího prášku do perníku
                                3 lžíce carobu
                                lžičku skořice
                                1/2 lžičky vanilkové esence
                                250 ml rýžového mléka
                                3 lžíce medu
                                1/2 másla
                                3 vejce
                                1 mrkev
                                trochu pomerančové kůry

NA OZDOBENÍ :  100 g hořké čokolády ( s vysokým obsahem kakaa)
                                60 g másla
                                kokos


1. Mouku přesijte a smíchejte s práškem do perníku a carobem
2. Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné pak v něm rozmíchejte med, skořici a žloutky a přidejte k               mouce
3. Rozpuštěné máslo také přidejte k mouce a všechno pořádně promíchejte mixérem.
4. Dále do těsta nastrouhejte na jemno mrkev a přidejte vanilku
5. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílku
6. Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech vymazaný maslém a vyspaný moukou a posypte                     pomerančovou kůrou
7. Pečte na 180 stupňů, 25 minut.
8. Hotový perník můžete polít roztopenou čokoládou s máslem ve vodní lázní a posypat kokosem

s láskou Dominika 


2 komentáře:

  1. Perník zbožňuji, takže děkuji za recept a ukládám! :)
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) a věřím, že bude chutnat!

      Vymazat