14. března 2017

Makovec

Miluju tenhle makovec! Tváří se velmi elegantně a vypadá, že jste se s ním prdlali nějakou tu hodinu, ale v podstatě to nezebere víc jak 30 min plus dobu pečení. A tím, že ho nakonec polijete hořkou čokoládou a posypete semínky, ho povýšíte ještě na další úroveň! Dobrou chuť!

Potřebujeme: 2 hrnky pšeničné bio mouky
                        2 hrnky mletého máku
                        1 hrnek třtinového cukru
                        1 kypřící prášek do pečiva
                        1 vanilkový cukr
                        2 vejce
                        1 hrnek rozpuštěného másla
                        1 hrnek rostlinného mléka
                        lžičku vanilkové esence
                        kůru a šťávu z 1 citrónu
                       100 g čokolády (s vysokým obsahem kakaa) + trochu másla
               

1. Nejprve rozmíchejte mouku s práškem do pečiva. Poté přidejte cukr a mák.
2. Suchou směs smíchejte z rozpuštěným máselem, mlékem a vejci.
3. Nakonec těsto ochuťte vanilkovou esenci a šťávou a kůrou z citrónu
4. Na důkladné promíchaní použijte mixér
5. Makovec pečte v máslem vymazané a moukou vysypané formě 30 min na 180 stupňů
6. Nakonec už jen makovec stačí polít rozpuštěnou čokoládou ve vodní lázní s trochou másla a               posypat semínky

s láskou Dominika ♥

2 komentáře:

  1. Tak makovec bych si opravdu dala! Jen jsem ten poslední pekla z pytlíku :D Recept vyzkouším, ale zůstanu u klasické cukrové polevy.

    OdpovědětVymazat