1. prosince 2016

Celozrnné linecké

Krásný první prosincový den! Doufám, že se všichni máte skvělě a pochytili jste už tu úžasnou vánoční atmosféru .....
Dneska tady přidávám první druh cukroví, co jsem za tento rok udělala....linecké!! ale samozřejmě třtinový cukr, celozrnná mouka....myslím, že tento rok se nějakých kli navíc bát nemusíte



Linecké z celozrnné mouky a třtinového cukru 

POTŘEBUJETE: 3 hrnky celozrnné mouky
                             10 lžic třtinové cukru
                              4 žloutky
                              1 máslo
                              4 lžíce šťávy z citonu a kůra z poloviny 
                              2 sáčky vanilkové cukru (bio)
Ze všech surovin zpracujte těsto, nejprve ale začněte cukry a žloutky....aby se cukry dokázaly trošku rozpustit, pokud máte vhodný mlýnek můžete třtinový cukr i  namlét. Pečte ve vyhřáte troubě na 200 stupňů po dobu 10 minut.

          linecké je z celozrnné mouky, ale chutná stejně výtěčně, důležité je také nezapomenout jak na  
                                                   citronovu šťávu tak na kůru..... 


                                           Krásné vánoční dny! A málo spálených plechů....
 



Žádné komentáře:

Okomentovat