1. září 2016

Veganský oběd


Těstoviny s tofu, květákovým pyré a zeleninou 


CO BUDETE POTŘEBOVAT:  

  • těstoviny (podle toho, kolik sníte)
  • 1/2 tofu
  • 1/2 červené cibule (klidně použijte bílou)
  • jeden větší květák
  • 3 rajčátka, 1 mrkev
  • 1/2 balíčku mražené zeleniny
  • olivový olej
  • sůl, kari (já jsem použila thajské)




Nejprve dejte vařit těstoviny, květák umyjte, natrhejte na růžičky, zalijte vodou a nechte od doby varu aspoň 10-15 min dusit pod pokličkou. Tofu osmažte na cibulce s troškou olivového oleje, osolte a přidejte kari, dejte si pozor, jelikož tofu se díky své konzistenci rádo lepí na pánev. Mraženou zeleninu orestujte na pánvi dokud nebude teplá a osolte, z rajčátek a mrkve udělejte malý salát. Po uvaření květáku, květák vytáhnětě, nechte vychladnout a poté přidejte sůl a tyčovým mixérem udělejte pyré... potom stačí už jen krásně naservírovat na talíř a dobrou chuť!



s láskou Dominika 

Žádné komentáře:

Okomentovat