1. září 2016

Veganský oběd č.1

Krásný první zářijový den! Nejraději bych vám tady už popřála krásný první podzimní den, ale samozřejmě vím, že podzim začíná až 21. září, tak nic.

Máte chuť na něco zdravého, ale nevíte na co, a jak to připravit? Chtěli by jste si aspoň párkrát za týden udělat zdravý oběd nebo večeři? Každý týden vám tady napíšu článek/inspiraci na oběd, který by vás měl chutně a zdravě nasytit...

Těstoviny s tofu, květákovým pyré a zeleninou 


CO BUDETE POTŘEBOVAT:  

  • těstoviny (podle toho, kolik sníte)
  • 1/2 tofu
  • 1/2 červené cibule (klidně použijte bílou)
  • jeden větší květák
  • 3 rajčátka, 1 mrkev
  • 1/2 balíčku mražené zeleniny
  • olivový olej
  • sůl, kari (já jsem použila thajské)




Nejprve dejte vařit těstoviny, květák umyjte, natrhejte na růžičky, zalijte vodou a nechte od doby varu aspoň 10-15 min dusit pod pokličkou. Tofu osmažte na cibulce s troškou olivového oleje, osolte a přidejte kari, dejte si pozor, jelikož tofu se díky své konzistenci rádo lepí na pánev. Mraženou zeleninu orestujte na pánvi dokud nebude teplá a osolte, z rajčátek a mrkve udělejte malý salát. Po uvaření květáku, květák vytáhnětě, nechte vychladnout a poté přidejte sůl a tyčovým mixérem udělejte pyré... potom stačí už jen krásně naservírovat na talíř a dobrou chuť!

Příští týden se můžete tady na blogu těšit na další recept/inspiraci...
Krásný zbytek dne a v sobotu se nazapoměnte stavit pro recpt na podzimní jáhlový nakyp s jablky a skořicí! 

                                             

Žádné komentáře:

Okomentovat