27. září 2016

Jáhlový nákyp

Krásný den! Taky tak milujete podzim a podzimní recepty? Myslím si, že jablka a skořice k podzimu neodmyslitelně patří, tak jako svíčky a sychravé počasí, kdy vás to láká zůstat doma a zachumlat se do deky. Pokud vyzkoušíte tenhle podzimní jáhlový nákyp se skořicí a jablky budete mít stoprocentní právo se do té deky jen tak zachumlat a užívat si nastávajicí podzimní pohodu...

 Podzimní jáhlový nákyp s jablky a skořící  

CO BUDETE POTŘEBOVAT :  
300 g jáhel
750 ml rostlinného mléka (2 krát více než jáhel,aby se mohly krásně uvařit)
3 hrsti rozinek 
5 polévkových lžic špaldového sirupu
3 vejce
2 polévkové lžíce řepkového oleje
2 jablka
skořice

 Jáhly spařte a poté uvařte do měkka po dobu 15-20 minut. Po vychladnutí vmíchejte rozinky, špaldový sirup, olej, skořici a 3 žloutky, poté přidejte ušlehaný sníh z bílku. Pečící formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou.Jablka umyjte, oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. Nákyp rozprostřete do pečící formy a nakonec do něho zabořte plátky jablek a posipejte rozinky. Jáhlový nákyp pečte ve vyhřáte formě na 180 stupňu po dobu 30 minut.

Podávat ho můžete ještě s čerstvými jablky a datlovým sirupem...hodí se skvěle na snídani, svačinu nebo jen tak, jako skvělý podzimní dezert s horkým čajem. Doboru chuť!
  




                                              Krásné a útulné podzimní dny! D.





  



Žádné komentáře:

Okomentovat