15. srpna 2016

Mangovo-banánový raw dort

             Vítam vás u mého prvního dezertu! Hodně jsem se těšila až napíšu svůj první článek, stejně tak jako jsem se nemohla dočkat, kdy se dostanu k mému prvnímu raw dezertu.





           
   

 NA KORPUS :
        • 330g datlí
        • 2 hrsti mandlí
        • 2 polévkové lžíce kokosového oleje
        • 1 polévková lžíce datlového sirupu
        • alespoň 3 polévkové lžíce strouhaného kokosu


Ja jsem měla korpus docela mazlavý, jelikož jsem tam něměla dostatek kokosu, a taky bych už rozhodně na dno formy nedávala pečící papír. Formu jsem měla o průměru 26 cm pokud by jste měli menší,měli byste dort potom o něco vyší. Datle a olupané mandle předem namočte a pak i s ostatními suroviny dobře rozmixujtev mixeru, poté těsto natlačte do dortové formy.Nakonec korpus dejte do mražáku alespoň do té doby než připravíte krém...

KRÉM :
        • 2 manga
        • 2 banány
        • asi 3,5 polévkové lžíce kokosového oleje
        • 1,5 polevkové lžíce datlového sirupu
        • 2 lžíce kokosu

              
      Krém jsem mixovala tyčovým mixérem. Mango jsem koupila ve slevě :D takže to nevyšlo tak             draze ..Hotový dort jsem nechala asi 3h v mražáku a pak přes noc v lednici.  Ráno jsem ho                   zdobila kokosovým plátky a malinami.... bylo nas na něho asi 5 a snědli jsme ho tak za půl dne,           protože chuť byla opravdu luxusní.





  s láskou Dominika 
  







               
             



Žádné komentáře:

Okomentovat