23. srpna 2016

Vanilkový cheesecake

Hezký den! V pondělí měl můj brácha narozeniny... A já jsem přemýšlela, co mu upéct. Nakonec padla volba na tenhle skvělý cheesecake s přidáním trochu vanilkového proteinu na přání... Věřím, že pokud se rozhodnete tenhle báječně krémový cheesecake vyzkoušet bude vám chutnant stejně tak dobře jako oslavenci!


NA KORPUS : 

        • 300 g vanilkových sušenek
        • 155 g másla
        • 2 polévkové lžíce  kvalitního vanilkového proteinu (můžete vynechat)


Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě, sušenky společně s proteinem rozmixujte v mixéru. Poté pořádně propracujte s máslem. Formu vystelte pečícím papírem. Sušenkový základ vytlačte na dno formy. Dejte péct do vyhřáte trouby na 180 stupňů po dobu 10 minut. Upečený korpus nechte vychladnout a troubu mezitím vypňete.
                          
KRÉM : 

        • 250 g mascarpone
        • 250 g tvarohu
        • 500 g zakysané smetany
        • 3 domácí vejce
        • 130 g třtinového cukru
        • 2 lžičky vanilkové esence


Ve velké míse smíchejte pomocí mixéru všechny ingredience. Nejdříve mascarpone, tvaroh, smetany a cukr, poté přidejte vejce a esenci. Krém dejte na vychladlý korpus asi 10 min dříve než půjde cheesecake do trouby, aby se na něm nedělaly bubliny. Cheesecake pečte 35 min na 160 stupňů. Po dopečení nechte ve vypnuté troubě asi 1h, aby vám cheesecake nespadl... poté vytáhněte ven a až bude cheesecake uplně vychladlý dejte na noc do ledničky.

Ozdobení je už jen na vás. Myslím, že stačí něco jednoduchého...ja použila hořkou čokoládu a plátky kokosu.









                                         s láskou Dominika

Žádné komentáře:

Okomentovat